Nuotoliniai mokymai MEDŽIAGŲ APYKAITOS LIGOS IR DIETOTERAPIJA 2021 11 25

Nuotoliniai mokymai:
MEDŽIAGŲ APYKAITOS LIGOS IR DIETOTERAPIJA
DATA/LAIKAS: 2021 m. lapkričio 25 d. 17.00 Trukmė 4 ak. val.

Mokėdami paskutinę dieną prieš mokymus su IŠANKSTINE SĄSKAITA, o ne pasirinkę Paysera elektroninę bankininkystę – ATSIŲSKITE MOKĖJIMO KOPIJĄ el.paštu mokymai@empatija.lt (tam, kad kuo greičiau išsiųstume prisijungimus).

Mokymai bus transliuojami per ZOOM Meeting programą. Negalintiems prisijungti nurodytu laiku, bus suteikta galimybė peržiūrėti vebinaro įrašą.

Norėdami dalyvauti mokymuose:

1.  Užpildykite REGISTRACIJOS FORMĄ. Pastaba: jei mokėjimą atlieka ne dalyvis, registracijos formoje reikia užpildyti dalyvio kontaktinę informaciją.

2. ”Įsidėkite“ mokymus Į KREPŠELĮ.

3.  Atlikite mokėjimą paspaudę ant krepšelio simbolio (viršuje dešinėje).

Prisijungimus bei kitą reikalingą informaciją apie mokymus išsiųsime Jūsų registruojantis nurodytu el. paštu 2-3 d. prieš mokymus.

 

Dalyviams bus išduodami SAM patvirtintos programos PAŽYMĖJIMAI, suteikiantys 4 kvalifikacines valandas (tinkantys licencijoms įgyti) nurodytiems specialistams.
TIKSLINĖ GRUPĖ: FMR gydytojas, gydytojas alergologas ir klinikinis imunologas, dermatovenerologas, dietologas, endokrinologas, gastroenterologas, geriatras, reumatologas, sporto medicinos gydytojas, šeimos gydytojas, bendrosios praktikos slaugytojas (visos profesinės kvalifikacijos), biomedicinos technologas, dietistas, gyvensenos medicinos specialistas, kineziterapeutas, ergoterapeutas, masažuotojas, medicinos genetikas, visuomenės sveikatos specialistas.
Šių nuotolinių mokymų elektroniniai pažymėjimai bus išsiųsti pasibaigus mokymams, registracijoje nurodytu dalyvio elektroniniu paštu.
MOKYMŲ PROGRAMA:
– Maistas, įtakojantis lėtinio uždegimo vystymąsi. Maisto įtaka organizmo gynybinėms funkcijoms nuo infekcijų, virusų. Teisingas maisto racionas. Priešuždegiminė mityba. Pagalba sau.
– Nutukimas ir 2 tipo cukrinis diabetas. Išsivystymo mechanizmai, komplikacijos, gydymo metodai. Mitybos įtaka išsivystymui ir gydymui. Gyvenimo kokybė sergant šiomis ligomis.
– Polinesočiųjų riebiųjų rūgščių Omega – 3 ir Omega – 6 apykaita ir reikšmė organizmui. santykis. Omega – 3/Omega – 6 santykio svarba. Įtaka lėtinio uždegimo ir lėtinių ligų išsivystymui.
Ar žinojote, kad su suvalgytu maistu gautos molekulės siunčia skirtingus signalus mūsų organizmui – kaip jam elgtis? Ar organizmas turi ruoštis gynybai nuo infekcijos, virusų, ar organizmo ląstelėms reikia suaktyvinti uždegimą? Maistas – tai informacija, tarp aplinkos ir organizmo ląsteliniame lygyje, gauti maisto produktai nurodo organizmui kaip jam elgtis, kaip veikti tam tikroje situacijoje. Tai ką valgote, turi galingą poveikį Jūsų sveikatai ir savijautai. Maistas taip pat turi didelės įtakos uždegiminiams procesams organizme aktyvuotis: vieni produktai stiprina uždegiminius procesus organizme, o kiti slopina. Savo ruožtu uždegiminiai procesai sąlygoja daugelių lėtinių ligų pasireiškimą. Kaip padėti sau ir savo organizmui? Kaip sumažinti uždegimą, kokie maisto produktai gali padėti, o kuriuos maisto produktus būtina eliminuoti iš savo maisto raciono? Visa tai sužinosite seminaro apie antiuždegiminę mitybą. Nutukimas – polietiologinė liga, kuri daro ne tik tiesioginę žalą sveikatai, tačiau sukelia ir kitas ligas, kurios blogina gyvenimo kokybę. Šioje paskaitoje panagrinėsime nutukimo žalą bei 2 tipo cukrinio diabeto išsivystymo mechanizmą, sukeliamas komplikacijas bei gydymo būdus.
LEKTORĖS:
Doc. Dr. SANDRIJA ČAPKAUSKIENĖ – Biomedicinos mokslų daktarė, docentė.
Gyd. MODESTA ALEKNIENĖ – VUL Santaros klinikų gydytoja endokrinologė. Endokrinologų draugijos narė.
Gyd. JURGA MISEVIČIENĖ – VšĮ „Inkocentras“ direktorė, POLA valdybos narė, VšĮ Žinių laboratorija „Empatija” lektorė.
Kategorija